Olet rakkauden valossa ♡

lauantai 4. maaliskuuta 2017

Pettymyksen kanahäkki

Aivan ihanaa viikonloppua! <3

Pakko alkuun sanoa, että pettymyksen kanahäkki - ilmaisu on aika oivallinen. Jos mietit millainen se konkreettisesti olisi fyysisessä maailmassa, jos se ei olisi vain ilmaisu? Tulisi varmaan aika tukalat oltavat. Tämä kirjoitelma sai alkunsa siitä, kun olin eilen Tuure Kilpeläisen keikalla. Toisinaan harrastan epäsiveellisyyksiä - niitä asioita joiden tiedostan olevan minulle haitallisia tai jotka ovat muiden arvostelemana haitallisia - ja siitä sain suoran palautteen: Tiina olen kyllä nyt pettynyt sinuun ja kyllä sinun dropsit väheni. Lause oli "vitsillä" sanottu, mutta jäin silti pohtimaan sitä ja niitä asioita, joita valitsemme sanoa ääneen. Ajatella, että jos se mitä teen elämässä antaa jollekin toiselle vallan arvostella minun tekemisiäni niin, että hän tuntee olevansa pettynyt minuun. No, pääasiana ei nyt ole se, mikä sai minun pisteitäni laskemaan vaan pikemminkin se, että annammeko itsemme tuntea jonkin tavan olla oikea ja väärä, varsinkin jos kyseessä ei ole meidän oma elämämme. Jos tarkastelet omaa elämääsi, niin varmaan huomaat siinä sellaisia hetkiä, jolloin et ole kovin ylpeä itsessäsi, koska olisit voinut tehdä joitakin asioita paremmin tai valita toisin.

Jokaiset hetket, kun tunnemme tarvetta arvostella tai osoittaa toiselle paikkaa alemmas ovat ikään kuin peili meidän omasta elämästämme. Kun haluat arvostella jotakin, tunnustele onko sinulla tapana arvostella usein itseäsi. Olenko liian paljon tai vähän jotakin? Olisiko elämäni parempaa, jos tekisin jotakin? Hei, olisiko vähän ihanaa olla arvostelematta? Tekisikö sinulle hyvää kertoa itsellesi kuinka hieno ja upea ihminen olet, vailla tarvetta moittia, vähätellä tai syyllistystä?

Nyt haluan herätellä teissä armoa, sillä myötätunto ja rakkaus on se ainoa tapa, jolla voimme luoda syvän yhteyden itseemme tai toisen ihmisen kanssa. Kun lähestymme ihmisiä myötätunnosta ja rakkaudesta käsin, emme lähde kertomaan omaa pettymystämme tai kertomaan kuinka omissa arvoasteikoilla toinen on juuri astunut askeleen alemmas, vaan osoitamme kaikesta huolimatta kuinka rakastettua ja hyvä ihminen hän on. Tietenkään minkään valheiden sanominen ei ole sitä puhdasta myötätuntoa tai rakkautta. Uskotko, että on sinun vallassasi se, että voitko sanoa asioita myötätunnosta ja rakkaudesta? Pystyn väittämään, että jokaisesta tilanteesta ja ihmisestä löytyy niin hienoja asioita, joiden myötä sinun ei tarvitse teeskennellä ymmärtäväsi tai välittäväsi.

Haastan sinut seuraavalla esimerkillä:

Sinun silmälasejasi kehutaan kauniiksi. Katselet hetket tuttavan silmälaseja, etkä oikein tiedä ovatko ne kauniit ja sopivatko ne hänelle. Tuolla hetkellä näet vain sen oman näkökulmasi kautta, joka on vain puhtaasti sinun omia todellisia ja epätodellisia mielipiteitäsi, joita ei kukaan kaipaa kuulla. Mitä jos näkisitkin ne silmälasit yhtenä osasa suurempaa kokonaisuutta? Huomaat että hänellä on ollut vaikea löytää hyviä silmälaseja ja kun hän on löytänyt hänellä olevat silmälasit, on hän ehkä epäröinyt niiden ostamista, mutta kuitenkin päättänyt ne itselle ostaa, ollen tyytyväinen valintaansa, olipa siinä valinnassa epävarmuuksia tai ei. Hän on nähnyt maailman kirkkaammin ja ne silmälasit ovat olleet osana hänen elämäänsä ja varmasti tukeneet häntä elämänsä varrella- kuinka voisitkaan ajatella niiden olevan enää VAIN hieman epämiellyttävät silmälasit? Et voi, etkä haluakaan jos ymmärrät niiden olevan osana suurempaa kokonaisuutta elämästä.

Toisinaan elämän hetket vievät meitä ajattelemaan ja kohtaamaan asioita vain oman näkökulmamme kautta, jolloin suurempi ymmärrys jää vaillinaiseksi, ja juutumme oman egon rakentamaan mielikuvaan, joka voisi määritellä mikä on oikein ja mikä väärin; mikä on kenellekin hyväksy ja mikä huonoksi.

Voisitko alkaa tarkkailemaan itseäsi ja huomaamaan tilanteita, jolloin olet myötätunnolla ja rakkaudella läsnä toiselle ihmiselle. Miten autat ja kannustat heitä olemaan omassa loistossaan? Voin luvata, että mikäli asetat aikomuksesi ymmärtää toisia paremmin ja huomioimaan rajoittuneen mielesi ulkopuolelle niin tulet saamaan uusia näkemyksiä, joiden myötä sinun ei tarvitse ilmaista jokaiselle ihmiselle sinun omaa henkilökohtaista pettymystäsi, eikä myöskään valheellista ymmärrystä. Et kai haluaisi toistenkaan kertovan sinulle, kuinka he ovat pettyneitä sinuun tai kertovan, kuinka heidän arvostus sinua kohtaan juuri laski? Pikemminkin näe henkilökohtaisten pettymysten taakse - kannusta, näe hyvää - auta omalta osastasi kohottamaan energioita entisestään. Tulet huomaamaan myös itsessäsi eron.

Usein asiat, joissa tunnet pettymystä on jo valmiiksi raskas energia niin turhaan lisäät tuota raskasta kuormaa. Silloin on sinun yhteisöllinen vastuusi luoda asiaan keveyttä: rakkautta ja myötätuntoa.

Rakkauden valossa, Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti